Patrijarh Porfirije: Ako ikom želimo zlo - neka bude nama

Tanjug
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Patrijarh srpski Porfirije poručio je danas da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi, ali da ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov identitet, „duhovni i nacionalni”, jer je to uslov za prepoznavanje onog drugog i različitog s kojim uz međusobnu razjmenu “treba da bogatimo jedni druge”.

-Ako ikom želimo zlo - neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama - napisao je na Instagramu patrijarh Porfirije, koji je danas služio liturgiju u manastiru Miloševac kod Prijedora.

On je u svojoj poruci na Instagram nalogu “porfirije_patrijarh” još naveo da “ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

-Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada moći ćemo da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge - poručio je patrijarh.

U manastiru Miloševac kod Prijedora održana je danas Sveta arhijerejska liturgija, koju je zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji od juče boravi u dvodnevnoj poseti Eparhiji banjalučkoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana