Pašalić: Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su pretrpjeli voćari

Srna
Pašalić: Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su pretrpjeli voćari

BANjALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Banjaluci da Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su pretrpjeli voćari zbog jakog grada koji je padao na području Gradiške i da ne dolazi u obzir da im Vlada Srpske radi toga isplati novac.

"U narednih nekoliko dana razgovaraću sa voćarima koji su pretrpjeli štetu. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ne isplaćuje novac za pretrpljenu štetu, nego osiguravajuća društva, a voćar koji osigura voćnjak od Ministarstva dobija polovinu novca od visine ugovora", rekao je novinarima Pašalić.

On je naveo da Protivgradna preventiva nije moga da dejstvuje na području Gradiške jer se gradonosni oblak nalazio iznad Hrvatske, ali su radili generatori.

"Voćari imaju pravo da tuže bilo koga za koga smatraju da je odgovoran za štetu koju su pretrpjeli usljed grada. Ministarstvo nije odgovorno za nastalu štetu, a podsjećam da ih podržavamo u nabavci protivgradnih mreža i svih sistema koji od grada štite zasade. Svi koji su nabavili protivgradne mreže imali su povrat sredstava od 30 odsto", kaže Pašalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana