Paroh pakrački: Manastir Jasenovac mjesto gdje čovjek dolazi radi pokajanja, da preispita svoje srce i misli

Srna
Paroh pakrački: Manastir Jasenovac mjesto gdje čovjek dolazi radi pokajanja, da preispita svoje srce i misli

JASENOVAC - Paroh pakrački protojerej-stavrofor Đorđe Teodorović istakao je da je dolazak Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija u Manastir Jasenovac veliki blagoslav ne samo za jasenovačko sestrinstvo i Eparhiju pakračko-slavonsku, već i za ovdašnju pomjesnu crkvu.

- Samo deset dana nakon ustoličenja Njegove svetosti, on obilazi stradalnu Baniju i Manastir Jasenovac da bi se poklonio Svetim novomočenicima. Čuli smo iz njegovih, kao i iz pozdravnih riječi domaćina, episkopa pakračko-slavonskog Jovana da je Jasenovac mjesto gdje čovjek dolazi radi pokajanja, da preispita sebe, svoje srce i misli. Jasenovac je mjesto gdje nema prostora za bilo šta drugo osim za molitvu, iskreno pokajanje, poklonjene Svetim novomučenicima - izjavio je otac Đorđe za Srnu.

Paroh pakrački naglasio je da je Jasenovac mjesto manastira i molitve u koje su dobrodošli svi koji žele da iskažu poštovanje jasenovačkim novomučenicima.

- Jasenovac je otvoren svakom čovjeku, u njega dolaze kako vjernici da uznesu molitvu Gospodu, da se pokloni novomučenicima, tako i svaki čovjek koji preispituje sebe, koji razmije šta se tu zaista dogodilo - rekao je otac Đorđe.

On je naglasio da sveštenstvo Eparhije i sestrinstvo Manastira Jasenovac u tom duhu nastavlja da čuva jasenovačku svetinju i dočekuje svakog čovjeka koji će se iskreno pokloniti žrtvama, a zaobići sve druge stvari koje zaokupljaju čovjeka u njegovoj svakdonevici.

- Jasenovac je bio i ostaće mjesto sabiranja a ne razdvajanja. Tu poruku stalno šalje i slaže Crkva iz Jasenovca. Mi moramo i dalje čuvati i graditi jasenovačku svetinju koja će biti otvorena za svakog čovjeka, bez obzira na vjeru i naciju, koji će doći i razumjeti ono što se tu dogodilo i otvoriti svoje srce - poručio je paroh pakrački.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana