Ovjavljen javni poziv za sredstva za jačanje poljoprivredne prakse kroz naučna istraživanja

Srna
Ovjavljen javni poziv za sredstva za jačanje poljoprivredne prakse kroz naučna istraživanja

SARAJEV - Objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od 2,4 miliona KM za mjeru podrške jačanju poljoprivredne prakse kroz povezivanje sa naučnim i istraživačkim organizacijama, u okviru projekta "EU for agri" /EU4AGRI/.

Cilj je da se kroz bespovratna sredstva EU ojača razvoj naučnih i istraživačkih institucija u BiH, te da se podrži razvoj kapaciteta organizacija koje ekonomski i interesno okupljaju poljoprivredne proizvođače i prerađivače, saopšteno je projekta "EU for agri".

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove iz oblasti poljoprivrede, prehrambene tehnologije, veterine i biotehnologije registrovane u BiH.

One se mogu prijaviti isključivo u partnerstvu sa najmanje jednom organizacijom koja interesno ili ekonomski okuplja poljoprivredne proizvođače /poljoprivredne zadruge, preduzeća iz sektora poljoprivredno-prehrambene proizvodnje ili udruženja poljoprivrednih proizvođača i druge nevladine organizacije koje imaju iskustvo u realizaciji projekata iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja/.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 2,4 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 100.000 KM do 400.000 KM.

Dobitnici podrške sredstva će koristiti za realizaciju projekata koji uključuju naučna istraživanja u oblastima ublažavanja posljedica i prilagođavanja na klimatske promjene, uvođenje novih proizvodnih tehnologija s ciljem povećanja produktivnosti.

Sredstva se mogu koristiti i za uvođenje digitalnih alata i tehnologija u proces primarne poljoprivredne proizvodnje i preradu poljoprivrednih proizvoda, zaštitu i unapređenje zdravlja životinja i biljaka i dobrobiti životinja, te smanjenje gubitaka i otpada hrane.

Prijave se mogu podnijeti od ponedjeljka, 25. jula, do 12. septembra u 17.00 časova, isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba /.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem zvanične stranice projekta /eu4agri.ba/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana