Unija studenata: Vraća se vjera mladih u kvalitetno obrazovanje na javnim univerzitetitma

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Ove godine je na univerzitete u Republici Srpskoj na sva tri ciklusa studija upisano 658 studenata više nego lani, što je dokaz da Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo ide u pravom smjeru i da se vraća vjera mladih u kvalitetno obrazovanje na javnim univerzitetima, smatraju u Uniji studenata.

Iz Unije su napomenuli da je u čitavom procesu unapređenja visokog obrazovanja resorni ministar Srđan Rajčević uvijek uvažavao stavove studenta, te izrazili potpunu spremnost za aktivno učešće u ovom procesu.

"Pozivamo sve studente da svojim djelovanjem doprinesu podizanju kvaliteta visokog obrazovanja i očuvanju ugleda univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu", saopšteno je iz Unije studenata Republike Srpske.

Iz Unije su izrazila punu podršku Rajčeviću u namjerama da 2021. godina bude godina konačnog obračuna i stavljanja tačke na sve negativne pojave u visokom obrazovanju.

"Ministar Rajčević je od početka svog mandata iskazivao ogromno razumijevanje i zalaganje za poboljšanje studentskog standarda i što bolji položaj studenata", napomenuli su iz Unije.

U saopštenju je navedeno da je Rajčević ušao u reformu visokog obrazovanja u čijem su epicentru bili studenti i podizanje kvaliteta u visokom obrazovanju.

"Donošenjem novog Zakona o visokom obrazovanju samo je učvrstio povjerenje svih studenata Republike Srpske u njegovu odlučnost i namjeru da je kvalitet i napredak u obrazovanju njegov imperativ", naveli su iz Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana