Otvorena internet stranica fonda solidarnosti

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povrijeda djece u inostranstvu dobio je internet stranicu www.fondsolidarnosti.com da bi se lakše moglo doći do informacija o njegovo radu.

Stranica je kreirana sa željom da se na jednom mjestu mogu pronaći sve neophodne informacije o radu ove ustanove, saopšteno je iz Fonda solidarnosti i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Kako su naveli, nova internet stranica Fonda nudi raznovrstan i informativan sadržaj uz prepoznatljiv vizuelni identitet ustanove, a cilj je da roditelji djece kojima je potrebna vrsta pomoći koju pruža Fond solidarnosti, ali i svi zainteresovani na jednostavniji način dođu do neophodnih informacija.

Do sada su informacije o radu Fonda solidarnosti mogli pronaći na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

-Fond solidarnosti i na ovaj način, nastavlja sa praksom transparentnog rada-, navode iz ove ustanove.

U kreiranju internet stranice Fonda, kako se navodi, najviše se vodilo računa da se jednostavno i brzo ponude sve najvažnije informacije o radu Fonda koje su najviše interesovale roditelje djece i medije.

-Najčešće su to bile informacije o proceduri odobravanja sredstava za dijagnostiku i liječenje djece u inostranstvu, ukupnom broju djece kojoj su odobrena sredstva za dijagnostiku i liječenje u inostranstvu, zdravstvenim ustanovama u koje su djeca odlazila na dijagnostiku i liječenje te trenutnom stanju finansijskih sredstava na računima fonda solidarnosti-, navodi se u saopštenju.

Budući da je najvažniji izvor prihoda Fonda solidarnosti izdvajanje od neto plata radnika u Srpskoj, iz Fonda navode da su nastojali da i kroz novu internet stranicu opravdaju povjerenje svih onih koji daju doprinos u liječenju djece u inostranstvu, tako što će biti još transparentni i dostupniji za sva dodatna pitanja.

Nova internet stranica nudi potpune informacije o aktivnostima Fonda solidarnosti, precizne baze podataka o aktima kojima je regulisan rad, potrebna uputstva, formulare koje je neophodno popuniti prilikom predaje zahtjeva za finansiranje liječenja i inostranstvu, odgovore na najčešća pitanja koja su od osnivanja Fonda solidarnosti najviše interesovala javnost.

Predstavljeni su i oni koji čine rad Fonda solidarnosti efikasnijim, poput stručne komisije Fonda solidarnosti, predstavnika Upravnog odbora, ali i kontakti radnika koji rade za Fond solidarnosti s ciljem jednostavnije i brže komunikacije sa korisnicima.

Iz Fonda solidarnosti ističu da će i dalje u skladu sa svojom poslovnom politikom i opredjeljenjima unapređivati svoj rad, činiti ga transparentnim, jer je važno da svaki roditelj u Republici Srpskoj zna da postoji ova ustanova čija je osnovna misija finansiranje dijagnostike i liječenja djece u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana