Otvoren naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci” na Univerzitetu u Banjaluci

Srna
Otvoren naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci” na Univerzitetu u Banjaluci

BANjALUKA - Na Univerzitetu u Banjaluci danas je otvoren naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci”, koji je prilika da se unaprijede naučno-istraživački rad studenata u zemlji i regionu, ali i promoviše duh akademske zajednice.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog skupa Angelina Dulić rekla je da je cilj afirmacija studenata koji se bave naučnim i istraživačkim radom, kroz prikazivanje njihovih dostignuća i mogućnosti njihove primjene u praksi.

“Učesnici će na skupu imati priliku da predstave svoje radove, a njihov kvalitet će ocijeniti komisija, koju čini nastavno osoblje našeg Univerziteta”, rekla je Dulićeva novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su studenti pokazali veliku zainteresovanost za učešće u skupu, uprkos epidemiološkoj situaciji.

“Ukupno 78 učesnika je objavilo svoje radove u našim zbornicima, a njih 50 će svoje radove i da odbrani. U ovako teškim vremenima treba svi zajedno da budemo ponosni na ove rezultate”, rekla je Dulićeva.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je značaj ove konferencije, koja podstiče naučno-istraživački rad studenata, koji svoje prve korake u oblasti nauke prave upravo na ovom događaju.

“Od 2008. godine, kada je organizovan prvi skup, kvalitet radova je značajno porastao, te nam je cilj i da u budućnosti nastavimo u tom pravcu”, rekao je Gajanin.

Bojana Milinković, student Tehnološkog fakulteta odsjek grafičko inžinjerstvo, rekla je da joj je ovaj skup veliki izazov, te prilika za promociju ovog smjera na fakultetu, koji nije mnogo izložen javnosti.

“Cilj skupa je da se studenti podstaknu da se bave naukom, te da pokažu svoj potencijal u onim oblastima koje ih zanimaju”, rekla je Milinkovićeva.

Organizator 13. naučno-stručnog skupa “Studenti u susret nauci” je Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci, suorganizator je banjalučki Univerzitet, a pokrovitelj Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana