Otvoren „Aero-miting Prijedor 2022", nastavak podrške Aero-klubu

Srna
„Aero-miting Prijedor 2022"
Foto: Srna | „Aero-miting Prijedor 2022"

PRIJEDOR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvorio je danas na prijedorskom aerodromu Urije „Aero-miting Prijedor 2022“, koji je okupio učesnike iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Dodik je naglasio da je "Aero-miting Prijedor 2022" važna manifestacija i da njen organizator Aero-klub "Prijedor" zaslužuje društvenu, lokalnu i javnu pažnju.

- Drago mi je što se ovdje održava ovaj tradicionalni događaj. Identifikacija Prijedora bez Aero-kluba je nekako isprazna i zato je potrebno da ovoliko ljudi prati te aktivnosti. Nešto smo pomagali i trebalo bi i dalje - rekao je Dodik, koji je danas na aerodromu Urije otvorio "Aero-miting Prijedor 2022".

Dodik je naglasio da Aero-klub "Prijedor" zaslužuje društvenu, lokalnu i javnu pažnju.

- U tom pogledu smo se dogovorili da u narednom periodu betoniramo pistu da bi to bilo daleko bolje i da popravimo neke avione koji ovdje leže već neko vrijeme, tako da će se aktivnost kluba podići na najviši mogući nivo - naveo je Dodik.

On je ukazao na to da su ovakve manifestacije veoma važne.

- Vidimo ovdje mnogo djece, što je veoma važno i u tom pogledu izražavam zadovoljstvo zbog uspješne organizacije i zahvaljujem još jednom organizatoru - poručio je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je grad uz podršku Vlade Republike Srpske pokrovitelj ovog veličanstvenog aero-mitinga koji je okupio veliki broj profesionalaca iz regiona.

- Mi smo se okupili da ovom sportskom manifestacijom obilježimo 80 godina od formiranja prve partizanske eskadrile i 70 godina postojanja Aero-kluba Prijedor. Posebno smo ponosni na dugu uspješnu sportsku tradiciju našeg kluba - istakao je Javor.

On je pohvalio rukovodstvo ovog kluba za koje je naglasio da ga čine kvalitetni, pošteni i, prije svega, profesionalni ljudi.

- Danas je lijepo posmatrati nebo iznad našeg grada, nadam se da ćemo svi zajedno uživati, a posebno naši mališani u akrobacijama koje budu izvodili profesionalci - dodao je Javor.

Predsjednik Upravnog odbora Aero kluba "Prijedor" Vladimir Novaković rekao je da se dokazalo da su na pravom putu i da smo pravi reprezent vazduhoplovstva Republike Srpske u amaterskom smislu.

-Težićemo i da budemo još bolji, još uspješniji i da predstavimo Republiku Srpsku u najboljem svjetlu - naglasio je Novaković.

Na aero-mitingu učestvuje nekoliko akrobatskih aviona, a biće izveden standardni prikaz letenja sportskih letjelica i jedrilica, te radio-kontrolisanih modela i vazdušnog balona, te padobranski skokovi.

Aero-mitingom obilježava se 80 godina od formiranja Prve partizanske avijacije i 70 godina postojanja i rada Aero-kluba „Prijedor“.
Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srpske i grad Prijedor.

Prije svečanog otvaranja, Dodik, koji je i predsjednik Organizacionog odbora aero-mitinga, položio je vijenac na spomenik posvećen slijetanju Franje Kluza i Rudija Čajrvca na prvu slobodnu teritoriju 1942. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana