Osnovna škola u Donjoj Slatini pomaže izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Srna
Osnovna škola u Donjoj Slatini pomaže izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

ŠAMAC - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas zahvalnicu Tanji Cvijanović, direktoru Osnovne škole “Gornja Slatina” u istoimenom mjestu, kod Šamca, koja je donirala novac za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i za humanitarnu akciju “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji”.

Arlov je rekao  da je ova škola među prvima podržala humanitarnu akciju Odbora “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji”, u kojoj učestvuju sve osnovne i srednje škole iz Republike Srpske i koja traje do 31. decembra.

On je podsjetio da je akcija pokrenuta zajednički sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, te da je do danas 15 osnovnih i srednjih škola prikupilo 12.000 KM, od kojih će dio sredstava biti uplaćen za kupovinu 2.000 paketića za djecu na Kosovu i Metohiji, a ostatak za izgradnju Dnevnog centra.

Direktor Osnovne škole “Gornja Slatina” Tanja Cvijanović rekla je da su učenici i roditelji, kao i svake godine, učestvovali u humanitarnoj akciji “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji” i da su prikupili oko 410 KM.

“Počastvovani smo što učestvujemo u akcijama za djecu na Kosmetu. Naša škola ima manji broj učenika i zadovoljna sam prikupljenim sredstvima, jer su svi iskazali humanost”, navela je Cvijanovićeva i dodala da u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” učestvuju od 2013. godine.

Arlov je pozvao sve humane ljude i škole u Republici Srpskoj da se pridruže ovim akcijama.

Na humanitarni broj 1412 za prikupljanje sredstava za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici od 1. oktobra stiglo je oko 22.000 poziva. Pozivom na broj, koji će biti aktivan do kraja oktobra, može se donirati jedna KM za završetak izgradnje ovog ovog centra.

Izgradnja i opremanje Dnevnog centra koštaju oko 280.000 evra, a potrebno je prikupiti još oko 60.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana