OŠ „Desanka Maksimović" u Stanarima prva u Srpskoj sa obdaništem

Srna
Foto: Srna

STANARI - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić uručila je danas rješenje Osnovnoj školi (OŠ) „Desanka Maksimović" u Stanarima o obavljanju djelatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i istakla da je to prvo takvo rješenje u Srpskoj, u skladu sa strateškim politikama Ministarstva o povećanju obuhvata djece u ustanove predškolskog obrazovanja.

„Mi smo zakonskim izmjenama u prethodnoj godini omogućili da škole koje imaju kapacitete za to mogu da obavljaju i djelatnost predškolskog vaspitanja, naravno, u saradnji sa lokalnim zajednicama koje su nadležne za predškolsko obrazovanje", rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je navela da se na ovaj način, razvojnim politikama, želi i u manjim sredinama omogućiti veći obuhvat djece.

Direktor OŠ „Desanka Maksimović" Aleksandar Ristić rekao je da će u ponedjeljak, 17. maja, biti objavljen javni poziv za prijem u obdanište, koje je kapaciteta za oko 50 djece.

On je naveo da objekat ima dvije prostorije za boravak djece, kuhinju i prostoriju za boravak vaspitača, a prednost mu je što se nalazi u okviru škole, sa stručnim saradnicima, sopstvenim sistemom grijanja, mogućnošću korištenja uređenog dvorišta, sportske sale.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da je izgradnja obdaništa finansirana sredstvima opštine uz značajnu podršku kompanije EFT-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana