Oprezno na dionicama u planinama

Srna
Oprezno na dionicama u planinama

BANjALUKA - Vozačima koji jutros putuju na planine savjetuje se oprez zbog ugaženog snijega i poledice, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U Federaciji BiH /FBiH/ magla smanjuje vidljivost na putevima Zenica-Sarajevo i Kupres-Šuica, u pojedinim dijelovima Sarajeva, te mjestimično uz Lašvu.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi. Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja, svaki dan osim nedjelje od 9.00 do 15.00 časova.

Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Kad obustava nije na snazi, vozila saobraćaju jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putnom pravcu Priboj-Lopare preko mosta na Labuđanskoj rijeci u Priboju, gdje je oštećen most.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Oprezna vožnja zbog radova savjetuje se na magistralnim putnim pravcima Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika i Ukrina-Gornja Vijaka, te na putu Šekovići-Caparde, kao i na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike i na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH do polučasovnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak u periodu do 16.00 časova, a poslije toga vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Deminerski radovi aktuelni su do 16.00 časova i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ preko prevoja Lanište, gdje dolazi do petnaestominutnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja. Zbog radova obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići, a vozila se preusmjeravaju na druge granične prelaze. I dalje je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana