Opijelo episkopu Atanasiju ispred Sabornog hrama u Trebinju

Srna
Opijelo episkopu Atanasiju ispred Sabornog hrama u Trebinju

TREBINjE - Ispred Sabornog hrama u Trebinju u toku je služenje Jutrenja i opijela upokojenom umirovljenom episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Atanasiju, u prisustvu mnogobrojnog sveštenstva i vjernika.

Sabranjem načalstvuje Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, uz sasluženje episkopa žičkog Justina, diseldorfskog i njemačkog Grigorija, budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, zapadnoameričkog Maksima.

Saslužuju i episkop niški Arsenije, buenosajreski i južnocentralnoamerički Kiril, dioklijski Metodije i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, kao i mnogobrojnog sveštenstva i vjernog naroda Crkve Božije.

Opijelu prisustvuju vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, crnogorski premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, te gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasije biće sahranjen danas u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg u groblju manastira Tvrdoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana