Nevrijeme u Prnjavoru i Derventi: Oluja oštetila krovove i čupala drveće

SRNA
Foto: Fejsbuk stranica načelnika opštine Prnjavor, Darka Tomaša

PRNjAVOR, DERVENTA - Olujno nevrijeme zahvatilo je jutros opštine Prnjavor i Derventu, te nanijelo štetu usjevima, kućama i objektima, a vjetar je obarao i drveće.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš objavio je na svom "Fejsbuk" profilu da je nevrijeme nanijelo veliku štetu sjeverozapadu ove opštine.

Na objavljenim fotografijama se vidi da je jak vjetar čupao drveće i nosio krovove sa objekata.

Civilna zaštita i ostale nadležne opštinske službe su na terenu kako bi ustanovili obim štete koji je najviše zahvatio područje prema Srpcu.

 

U opštini Derventa nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom nanijelo je jutros štetu usjevima, kućama i objektima, a zbog srušenog stabla na kolovoz obustavljen je saobraćaj prema Brodu.

Nevrijeme je zahvatilo Agiće, Lug, Kostreš i druga naselja od Dervente prema Brodu.

U Kostrešu je pričinjena šteta na krovovima kuća i pomoćnim objektima, polupani su prozori, a na lokalnom putu vidljivi su tragovi polupanog crijepa, granja i drugih nanosa.

Zbog pada drveta na kolovoz jutros je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Derventa-Brod u Lužanima.

Iz Policijske uprave Doboj su potvrdili da je derventskoj policiji u 8.10 časova prijavljeno da je jak vjetar oborio stablo u Lužanima na magistralni put Derventa – Brod.

"Postupili su policijski službenici Policijske stanice Derventa, a pripadnici Vatrogasne jedinice uklanjaju oboreno stalno sa kolovoza", naveli su iz policije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana