Olimpijski centar Jahorina: U planu realizacija pet velikih infrastrukturnih projekata

Srna
Olimpijski centar Jahorina: U planu realizacija pet velikih infrastrukturnih projekata

JAHORINA - Direktor Olimpijskg centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je da taj centar uz podršku i pomoć Vlade Republike Srpske nastavlja sa novim investicionim projektima, a u planu je realizacija pet velikih infrastrukturnih projekata čijom realizacijom će benefite imati svi građani Istočnog Sarajeva.

Prema njegovim riječima, u planu je izgradnja četvorosjedne žičare, ski-staze sa sistemom osnježavanja, pokretne trake i prodajnog mjesta na lokalitetu Vikend naselja s ciljem uspostavljanja sadržajne prostorne cjeline, izgradnja četvorosjedne žičare Rajska dolina sa prodajnim mjestom i dvije ski-staze uz trasu žičare kapaciteta 2.400 skijaša po satu, te demontaža lifta Željo.

Ljevnaić kaže da će najveći i najzahtjevniji projekat svakako biti izgradnja gondole Jahorina-Pale dužine 7.500 metara kapaciteta 3.000 skijaša po času, s ciljem povezivanja gradskog centra Pala sa planinom, što predstavlja novi vid transporta, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

"Izborom pravih projekata najveće benefite imaće stanovnici Pala, jer će gondola direktno povezati Pale i Jahorinu, a uz transport biće moguće i panoramsko razgledanje netaknute prirode i atraktivnih planinskih predjela", rekao je Ljevnaić.

On je istakao da posljednji projekat podrazumijeva izgradnju ski-centra Igrišta kod Vlasenice i obuhvataće izgradnju ski-liftova, tehničke baze, uređenje staza i izgradnju zimsko-ljetnjeg zabavnog parka.

U saopštenju se navodi da su se, zahvaljujući dobrim odlukama i pametnim investicijama od Olimpijskog centra "Jahorina" i Vlade Srpske, investitori vratili na planinu.

"Očekuje nas dosta posla i ozbiljnih infrastrukturnih radova, a stručni tim naših zaposlenih će, kao i do sada, predano raditi u cilju realizacije istorijskih projekata. Nakon realizacije ovih projekata, Jahorina će biti, ne samo lider u regionu, već čitave jugoistočne Evrope", dodao je Ljevnaić.

On je naveo da je trenutno težak period za ekonomiju. "Neizvjesnost je promijenila standard naših života, a planiranim investicijama i podrškom Vlade Srpske, daćemo sigurnost privredi i građanima čitavog regiona. Izuzetno sam zahvalan srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i premijeru Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću od kojih imamo veliko razumijevanje i podršku", rekao je Ljevnaić.

U saopštenju se navodi da od njih zavisi opstanak smještajnih objekata kapaciteta 5.000 ležajeva, kao i egzistencija 2.000 zaposlenih i njihovih porodica.

"Novim projektima i ulaganjima na Jahorini stvaraju se povoljniji uslovi za razvoj turizma cijele Sarajevsko-romanijske regije", naveo je Ljevnaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana