Održana modna revija osoba sa invaliditetom "Baš po mjeri" FOTO

J.K.
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Peta po redu modna revija "Baš po mjeri", na kojoj su učestvovali predstavnici skoro svih saveza i udruženja lica sa invaliditetom iz BiH, održana je večeras u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Organizator ove jedinstvene manifetacije, banjalučka doktorica Snežana Kutlešić Stević kaže da se u ulozi modela našlo 26 žena. Objasnila je da je svaka učesnica nosila svoju “po mjeri” skrojenu odjevnu kombinaciju, koju su dizajnirali studenti Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

- Ovogodišnja tema revije je predstavljanje samog života kroz potencijale koje imamo. Cilj je ukazati na to koliko je važno voljeti sebe i prihvatiti život u obliku kakav jeste, ali isto tako koliko takvi potencijali mogu biti od koristi društvenoj sredini ukoliko se prepoznaju na adekvatan način - rekla je Kutlešić -Stević.

Istakla je da je kao i prethodnih godina, revija organizovana na volonterskoj osnovi, ličnim angažmanom, te darivanju roba ili usluga.

- Želimo predstavi sposobnosti, obrazovanje, kao i motivisanost lica sa invaliditetom u smislu unapređenja zapošljavanja što direktno vodi ka stvaranju preduslova za njihov samostalan život -  kazala je Kutlešić - Stević i navela da u organizaciji revije učestvuje više od 50 ljudi, a donator materijala je i ove godine "Tim-sistem" i Ozren Utješanović.

Student Tehnološkog fakulteta Sara Lakić, koja je osmislila nekoli kreacija na vecerašnoj reviji kaže da se treba uložiti mnogo vremena, ali i truda kako bi kreacije zasijale u punom sjaju.

- Trud se isplati i zadovoljna sam kako je na kraju sve ispalo - kazala je Lakićeva.

Dodala je da ovaj projekat sa sobom nosi pozitivnu energiju, te šalje društvu važnu poruku, a to je da je svaki njen član važan  i jednak.

Jedna od modela na vecerasnjoj reviji Biljana Nedić kaže događaji poput ove revije donose mnogo lijepih poruka, ali i novih prijateljstava.

- Nama se rijevija neće završiti večeras, mi ćemo nastaviti da je živimo, ne samo  narednih nekoliko dana, nego cijele godine dok ne pripremimo sljedeću - rekla je Nedićeva.

U pratećem dijelu programa, pored nastupa učenika muzičke škole “Opus conmusica”, učestvovali su i nastavnica muzičke kulture Violeta Pećić, te Akdemski plesni studio “Habanera”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana