Održan šahovski turnir slijepih i slabovidih: Radanovićeva i Mandić najbolji

D. B.
Održan šahovski turnir slijepih i slabovidih: Radanovićeva i Mandić najbolji

Banjaluka - Šahovski turnir slijepih i slabovidih u Banjaluci okupio je juče desetak takmičara, a titule najboljih ponijeli su Nada Radanović u ženskoj i Miroslav Mandić u muškoj kategoriji.

Nakon takmičenja upriličeno je druženje za sve prijatelje i korisnike Specijalne biblioteke za slijepa i slabovidna lica Republike Srpske koja je zajedno sa Gradskom organizacijom slijepih Banjaluka bila organizator ovog događaja. 

Direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica RS Želimir Radinović istakao je da je cilj bilo kvalitetno ispunjavanje vremena, u svrhu socijalizacije i inkluzije, kao i promocija, jačanje kapaciteta ove ustanove i okupljanje slijepih i slabovidih osoba.

- Šah je tradicionalno omiljena igra osobama oštećenog vida - rekao je Radinović i dodao da je na kraju druženja svim prisutnima predstavljen novi broj  kulturno-naučnog i informativno-zabavnog časopisa za slijepe na Brajevom pismu "Riječi u prstima", čiji izdavač je Biblioteka.

Sekretar Gradske organizacije slijepih Banjaluka Radomir Radanović istakao je da su na turniru učestvovali samo Banjalučani.

- U planu nam je da ovaj turnir preraste u regionalni, pa i u republički - rekao je Radanović. Ovaj događaj podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Savez slijepih RS, kao i Sportsko-rekreativno društvo slijepih "Vid" Banjaluka, dok je "Glas Srpske" bio medijski pokrovitelj i prijatelj turnira i okupljanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana