Odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u Gradišci i Tesliću

Srna
Odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u Gradišci i Tesliću

BANjALUKA - Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Republike Srpske obavijestilo je danas grad Gradišku i opštinu Teslić da je Republički štab za vanredne situacije izdao odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u ovim lokalnim zajednicama.

Odobrenje za održavanje skupštinske sjednice nije dobila opština Han Pijesak, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su Gradiška i Teslić dužni poštovati i preduzimati sve mjere radi zaštite javnog zdravlja, odnosno zdravlja ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa sa čovjeka na čovjeka.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske navode da je obavezna primjena svih zdravstvenih mjera i to dezinfekcije prostora u kojem će se održati sjednice skupština, obavezno korištenje zaštitne maske i rukavica, fizičkog razmaka prisutnih odbornika i lica koja učestvuju u radu zasjedanje, kao i sprečavanje većeg i dužeg socijalnog kontakta.

“Odbornici koji su stariji od 65 godine nisu izuzeti od mjere zabrane kretanja, a s ciljem zaštite lica starije dobi”, ističe se u saopštenju. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana