Odlazak neumornog borca za istinu: Zvaničnici uputili telegrame saučešća povodom smrti Veljka Lazića

Srna
Odlazak neumornog borca za istinu: Zvaničnici uputili telegrame saučešća povodom smrti Veljka Lazića

BANjALUKA- Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić preminuo je jutros u 78. godini od posljedica moždanog udara u bolnici u Gradišci, a tim povodom zvaničnici Srpske uputili su telegrame saučešća.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća njegovoj porodici i ovoj organizaciji, navodeći da će Lazić ostati upamćen kao istinski borac za otkrivanje istine o stradanju srpskog naroda u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Cvijanovićeva je navela da će Lazić ostati upamćen i kao borac za unapređenje prava porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

-Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti Veljka Lazića. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća  u kojem je naveo da je Lazić bio uporan u borbi za istinu o stradanju srpskog naroda i dao nemjerljiv doprinos u potrazi za nestalim borcima i civilima.

-Na tome mu je Republika Srpska vječno zahvalna - naveo je Višković u telegramu saučešća porodici Veljka Lazića i Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Višković je istakao da je sa velikom tugom primio vijest o smrti Veljka Lazića, časnog i požrtvovanog čovjeka koji je cijelim svojim bićem bio uz porodice koje se podnijele najveću žrtvu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je saučešće Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, ističući da je Lazić svoj posao radio vrijedno i posvećeno do posljednjeg trenutka u interesu Republike Srpske.

-Gospodina Lazića pamtićemo kao čovjeka mirnog, čestitog i posvećenog teškom poslu na čelu Organizacije koja do danas nosi veliki teret dokazivanja pravde i istine za sve srpske žrtve u Odbrambeno-otadžbinskom ratu - naveo je Čubrilović u telegramu saučešća, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana