Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji:Podrška akciji "Podrži heroja" Saveza Srba iz Slovenije

GS
Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji:Podrška akciji "Podrži heroja" Saveza Srba iz Slovenije

BANjALUKA - Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske podržao je veliku humanitarnu akciju "Podrži heroja" namijenjenu zdravstvenim radnicima i nabavci zdravstvene opreme za Srbiju, Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju.

- Da nas muka spaja i pokreće srpsku svijest, slogu i zajednički duh srpskog naroda u dijaspori, Srbiji, Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji u ovim teškim vremenima i pošasti koja se zove virus korona, a koja je snašla cijeli svijet, pokazuje i Savez Srba Slovenije. Savez je sada našao snage i volje da pokrene pomoć i humanitarnu akciju „Podrži heroje” za zdravstvo i prikupi pomoć za neophodnu zdravstvenu opremu za Srbiju,  Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku i Sloveniju – kaže predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Ovu humanitarnu akciju podržavaju i Savez Srba iz Italije i Francuske i šira srpska dijaspora i udruženja iz drugih država u Evropi i svijetu.

- Veliko hvala za Srbe u Sloveniji i cijeloj dijaspori koja se odazove na ovaj poziv i neka uvijek srpski zajednički duh ostane, u dobru i u zlu. U više telefonskih razgovora i kontakata sa Vladimirom Kokanovićem, članom IO Saveza Srba Slovenije i koordinatorom akcije “Podrži heroje”dogovorili smo i predložili mogućnost za čvršću saradnju. Kad ova pošast prođe Savez Srba iz Slovenije, a vjerujem i ostali savezi Srba iz dijaspore će, prema svojim mogućnostima, podržati veliki projekat našeg Odbora za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji – istakao je Arlov.

Napominje da je, iako je teška situacija i u Republici Srpskoj kao u cijelom svijetu, prije nekoliko dana donaciju uplatila opština Brod, a čvrsto obećala i opština Sokolac i distrit Brčko.

- To samo špokazuje kolika je humanost Republike Srpske prema Kosovu i Metohiji- istakao je Arlov.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana