Očekuju se velike gužve na granicama i za 1. maj: Preporučuju se sporedni prelazi

Agencije
Očekuju se velike gužve na granicama i za 1. maj: Preporučuju se sporedni prelazi

SARAJEVO -Na mnogim graničnim prelazima uoči i tokom uskršnjih praznika vladale su ogromne gužve, a slična situacija se očekuje i za prvomajske praznike.

Očekuje se da će mnogi bh. građani spojiti vikend s praznicima i zaputiti se van BiH, dok će s druge strane zasigurno i mnogi državljani BiH koji žive u susjednim i drugim zemljama u tom periodu krenuti put BiH.

I pored velikih gužvi koje u vrijeme praznika vladaju, mali je broj onih građana koji u ovakvim situacijama koriste sporedne prelaze.

Svima koji odluče posljednjeg dana aprila krenuti ka jugu i koji planiraju koristiti granični prijelaz Doljani, preporuka je da izaberu Gabela Polje, ili da se odluče za Bijaču ili Crveni Grm.

Što se tiče sjevera naše zemlje, zastoji su trenutno višesatni na prelazu Gradiška, ali i na prelazu Donja Gradina takođe je velika frekvencija vozila.

Kako navode iz BIHAMK-a, na graničnim prelazima Novi Grad, Izačić, Orašje, Gradiška, Brod i Velika Kladuša duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Iz ove službe savjetuju građanima koji tokom praznika namjeravaju putovati izvan zemlje ili iz inostranstva dolaziti u BiH da za sve informacije kontaktiraju dežurnu službu na broj 1282 te da koriste kamere koje emituju uživo s većine graničnih prelaza kako bi se uvjerili direktno o stanju i eventualnim gužvama.

Takođe, preporuka je građanima da izbjegavaju dolazak na granične prelaze u jutarnjim satima jer su tada najveće kolone te da prije putovanja provjeravaju validnost svojih putnih isprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana