Očekuju se jače padavine

Srna
Očekuju se jače padavine

BIJELjINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom dana kiša će ponovo jačati, jače padavine očekuju se na istoku i sjeveru, a i dalje će biti uslova za lokalne nepogode.

Ujutru i prije podne biće pretežno oblačno uz povremenu kišu ponegdje na zapadu, u centralnim predjelima i na istoku, a u ostalim krajevima promjenljivo oblačno, uz povremene sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi sa grmljavinom će se tokom dana postepeno premještati od zapada i juga ka sjeveru i sjeveroistoku. Više sunčanih perioda tokom popodneva očekuje se u zapadnim predjelima.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 22 do 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih. Uveče će kiša postepeno slabiti i premještati se dalje ka istoku, a od sjeverozapada će se djelimično razvedriti.

Vjetar će biti slab do umjeren južni, a na sjeveru promjenljiv.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je oblačno i u većini krajeva registrovana je kiša, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica pet, Gacko, Han Pijesak, Kalinovik i Drinić 13, Sokolac i Drvar 14, Mrkonjić Grad, Sarajevo i Livno 15, Bileća, Bihać i Tuzla 16, Višegrad, Trebinje, Mostar i Neum 17, Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Zenica 18, te Doboj 19 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana