Obustava saobraćaja na putu Jezero-Šipovo

Srna
Foto: Ilustracija

BIJELjINA - Na regionalnom putu Jezero-Šipovo danas će, zbog sanacije, saboraćaj biti obustavljen na 10 časova, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Obustava je planirana od 8.00 do 18.00 časova, a za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Šipovo-Gerzovo-Baraći-Mrkonjić Grad. Obustava je planirana i sutra u istom terminu.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su jutros pretežno suvi i saobraćaj se odvija nesmetano, dok je vidljivost mjestimično smanjena zbog magle na području Dobija i Foče, a na području Kneževa duva jak vjetar.

Pojačan oprez pri vožnji neophodan je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz kao i na dionicama puteva na kojima se izvode radovi.

Izmijenjen je režim vožnje, zbog radova, na putevima Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, Šipovo-Novo Selo, Draksenić-Vrbaška, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Brčko-Bijeljina pored rijeke Save, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci, Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča 1, Šešlije-Johovac, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Jezero-Šipovo,

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelu "Kalovita brda", na magistralnom putu Ljubogošta-Pale, u tunelu "Čeljigovići" na putu Lapišnica-Ljubogošta, u tunelu "Ugar" na putu Crna Rijeka-Ugar.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj se povremeno obustavlja do 15.00 časova zbog izvođenja deminerskih radova u Vojkovićima, Klakaru Donjem i u Gornjim Božincima.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na putevima Stanić Rijeka-Karuše /do 31. oktobra/, Caparde-granični prelaz Karakaj /do 24. oktobra/, Stanić Rijeka-Derventa /do 25. oktobra/. Vozači treba da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH na snazi su noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/ od 23.00 do 4.30 časova, a tokom dana kroz tunel se saobraćaj odvija naizmjenično-jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno odvijanje saobraćaja suprotnom trakom od zone radova aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko /na mostu u naselju Dobrinje/ i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija /zbog radova u tunelu Čaklovići/, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Donji VakuF-Jajce /Skela/, Nemila-Žepče /Donja Golubinja/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/, Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/ i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana