Objavljena preliminarna rang-lista za dodjelu stipendija

Agencije
Objavljena preliminarna rang-lista za dodjelu stipendija

BRATUNAC - Komisija za dodjelu studentskih stipendija opštine Bratunac je, nakon sprovedene konkursne procedure, sačinila i objavila preliminarnu rang-listu studenata koji ispunjavaju uslove za stipendiranje.

Rok za podnošenje žalbi na preliminarnu rang-listu je osam dana.

Nakon žalbenog roka i razmatranja eventualnih žalbi biće objavljena konačna rang-lista stipendista i organizovano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija, rečeno je Srni u Odjeljenju za društvene djelatnosti ove opštine. 

Za dodjelu ukupno 100 stipendija stiglo je 156 zahtjeva, od kojih 150 kandidata zadovoljava kriterijume za stipendiranje. 

Prema kriterijima konkursa, pravo na dodjelu stipendija imaju učenici generacije i vukovci iz srednjih škola i uz njih još 15 studenata prve godine. 
Osim šestoro učenika generacije i vukovaca, za brucoške stipendije konkurisalo je još 48 kandidata. 

Na osnovu dobrih rezultata i prosjeka ocjena iznad devet konkurisalo je 27 studenata, a planirana je dodjela 15 stipendija za tu kategoriju. 

U kategoriji studenata iz porodica slabijeg materijalnog stanja, studenata sa invaliditetom ili bez jednog ili oba roditelja prijavilo se 69 kandidata, a planirana je dodjela 70 stipendija. 

Konkursom je predviđena dodjela i isplata 100 opštinskih stipendija u iznosu po 100 KM mjesečno u osam jednakih mjesečnih rata. 

Prethodnih godina načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović odobravao je dodjelu stipendija svim studentima koji ispunjavaju kriterijume konkursa, s tim da je za one studente koji su slabije rangirani stipendija dodjeljivana u iznosu 100 KM u četiri mjesečne rate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana