Objavljen javni poziv za učešće u akcelerator programu

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA - Razvojna agencija Republike Srpske (RARS) objavila je danas javni poziv za učešće u Akcelerator programu, koji će biti realizovan tokom avgusta i septembra u Trebinju, a namijenjen je početnicima u poslovanju koji imaju inovativne poslovne ideje i žele pronaći tržište za svoje proizvode ili usluge.

Pravo učešća u Akcelerator programu imaju državljani Republike Srpske (BiH) koji imaju inovativnu poslovnu ideju, pojedinci ili timovi koji nemaju registrovanu djelatnost, a žele da započnu vlastiti posao, kao i registrovani poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost kraće od 18 mjeseci, saopšteno je iz Agencije.

Program obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja i povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem obrasca koji je dostupan na veb stranici Razvojne agencije Republike Srpske (njnjnj.rars-msp.org) i Preduzetničkom portalu Republike Srpske (njnjnj.preduzetnickiportalsrpske.net).

Krajnji rok za prijavu je 12. avgust. Razvojna agencija Republike Srpske je do sada realizovala šest Akcelerator programa u Banjaluci, Prijedoru, Bileći, Istočnom Sarajevu, Palama i Bijeljini, te Ugljeviku, u kojima je učestvovalo 88 pojedinaca i timova. Dodijeljeno je 37 nagrada, čija ukupna vrijednost premašuje 70.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana