Objavljen javni poziv za dodjelu Svetosavske nagrade

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u školskoj 2020/2021. godini, a u oblasti predškolskog i osnovnog, te srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Kandidati za dodjelu ove nagrade, koja se sastoji od povelje i novčane nagrade, jesu vaspitači i stručni saradnici iz predškolskih ustanova, nastavnici razredne i nastavnici predmetne nastave iz osnovnih škola, te nastavnici srednjih škola u Republici Srpskoj.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogu predlagati predškolske ustanove i osnovne škole, strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika, te direktori srednjih škola, nastavnička vijeća i stručni aktivi srednjih škola.

Javnim pozivom precizirane su procedure i uslovi prijavljivanja kandidata, te uslovi koje kandidati za dodjelu Svetosavske nagrade trebaju ispunjavati, u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima kojima je posebno definisana dodjela nagrade za svaki nivo obrazovanja i vaspitanja. Neki od uslova koje svi kandidati za dodjelu nagrade trebaju da ispunjavaju jesu inovativnost i kreativnost u radu, primjena raznovrsnih i savremenih inovativnih metoda i tehnologija u vaspitno-obrazovnom radu, te doprinos unapređivanju kvaliteta rada ustanove u vaspitno-obrazovnom radu, odnosno vannastavnim aktivnostima.

Imena dobitnika Svetosavske nagrade biće objavljena na internet stranici Ministarstva, a uručivanje nagrade najboljim kandidatima biće upriličeno na svečanoj dodjeli u Dječijem pozorištu Republike Srpske. Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade za radnu, odnosno školsku, 2020/2021. godinu, kao i odgovarajući obrazac prijave, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske (vladars.net), na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana