Obilježen Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu

Srna
Obilježen Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu

PALE - Polaganjem vijenaca kod spomenika palim borcima u Drugom svjetskom ratu, na Palama je danas obilježen 3. april – Dan oslobođenja ove opštine.

Predsjednik opštinskog SUBNOR-a Milomir Prović rekao je novinarima da su se okupili danas kako bi odali počast palim borcima za Dan oslobođenja Pala, te da svake godine polažu vijence na spomenik.

“U ovoj kosturnici sahranjeno je 99 boraca, od toga 37 nosilaca spomenice, dok su tri borca proglašena narodnim herojima”, istakao je Prović.

Prema njegovim riječima, zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona okupili su se u manjem broju da odaju počast, te se zahvalio prisutnima koji su došli.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da svake godine obilježavaju oslobođenje Pala i naglasio da je srpski narod uvijek branio svoja ognjišta.

“Naša je obaveza i dužnost da ovim ljudima, palim borcima, odamo priznanje jer su dali svoj veliki doprinos za slobodu u kojoj se sada nalazi srpski narod”, izjavio je Jugović.

Jugović je zahvalio SUBNOR-u što čuva uspomenu na sve borce, te obećao da će opština i u budućnosti nastojati da ih podrži koliko može.

Osim predstavnika SUBNOR-a, vijence su položili predstavnici opštine Pale i opštinske Boračke organizacije

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana