Obilježen dan boraca i boračke organizacije Srpske

Srna
Obilježen dan boraca i boračke organizacije Srpske

GACKO - U Gacku je danas obilježen Trifundan - Dan boraca i Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Obilježavanje je počelo jutros u 9.00 časova u Hramu Svete Trojice, gdje je služen parastos za poginule, nestale i umrle borce Vojske Republike Srpske, objavljeno je na sajtu opštine Gacko. 

Organizovana je i posjeta spomen-sobi gdje su prislužene svijeće, a potom su predstavnici Boračke organizacije i predstavnici opštine Gacko položili cvijeće na centralno spomen-obilježje. 

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici Boračke organizacije iz Gacka, opštine, članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci. 

Predsjednik ove organizacije u Gacku Milisav Koprivica napomenuo je da bi obilježavanje datuma značajnog za sve moralo da bude dosta masovnije. 

On je rekao da položaj boračkih kategorija u Republici Srpskoj nije na zavidnom nivou. 

Koprivica je naglasio da se Boračka organizacija u Gacku trudi da riješi probleme ovih kategorija, posebno kada je riječ o zapošljavanju djece. 

"Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju tu smo na zavidnom nivou, posebno što uskoro rješavamo problem otkupa više od 50 stanova. Predviđamo da će to biti riješeno u roku od dva mjeseca. Imamo još troje djece iz ove kategorije koja nisu zaposlena i aktivno radimo na tome da riješimo i taj problem", istakao je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana