Novi naslovi mamac za čitaoce

SRNA
Foto: Agencije

BANjALUKA - Obnova bibliotečke građe u bibliotekama Republike Srpske doprinijeće povećanju čitalačke publike, kao i tome da ove ustanove budu mjesta koja u sve većem broju posjećuju mladi, rekla je Srni predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović.

Mijatovićeva je istakla da je svih 50 biblioteka dobilo po 1.000 KM za obnovu fonda, u okviru projekta "Otkup bibliotečke građe" koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Knjige su nabavljene i uskoro će sve biti na policama biblioteka. Najviše su se nabavljale lektire za srednje škole, jer su se one mijenjale u nastavnom planu i programu. Neke biblioteke su nabavljale i enciklopedije, jer ih nisu imale u dovoljnom broju, ali i druge vrste literature", rekla je Mijatovićeva. Ona je zahvalila resornom ministarstvu jer je prepoznalo značaj rada biblioteka i što su projektom obuhvaćene sve biblioteke u Srpskoj.

"Projekat ima veliki značaj naročito za manje biblioteke, koje nemaju sredstava za nabavku knjižnog fonda. Nove knjige će svakako pomoći djeci da usvoje nova znanja, ali i da unaprede svoje obrazovanje", rekla je Mijatovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana