Novi Grad: Zbog smanjenja prihoda, rebalans budžeta realnost

Srna
Novi Grad: Zbog smanjenja prihoda, rebalans budžeta realnost

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je Srni da je zbog smanjenih budžetskih prihoda realno očekivati rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta.

Drljača je naveo da su očigledni ekonomski aspekti epidemije virusa korona, te da je realizacija budžeta opštine za prva četiri mjeseca oko 50 odsto.

"Godina je počela dobro, međutim u aprilu su budžetski prihodi znatno smanjeni. Čekamo da se završi maj i da sagledamo realizaciju za prvih pet mjeseci, međutim, rebalans budžeta je realnost", rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, još se ne razmišlja o kreditnom zaduženju radi poboljšanja likvidnosti budžeta.

"O rebalansu će odlučivati odbornici na sjednici krajem juna, kada će biti poznate informacije o pomoći Vlade Republike Srpske lokalnim zajednicama. Prije priprema rebalansa imaćemo konsultacije sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Ministarstvom finansija", naveo je Drljača.

On je dodao da se u opštinskoj administraciji analizira kako prevazići trenutnu situaciju.

"Sačinjena je lista prioriteta, ne želimo da kasne isplate koje se tiču socijalnih davanja. Grantovi se za sada isplaćuju u iznosu 70 odsto", rekao je Drljača, koji očekuje da će se situacija poboljšati nakon ukidanja vanrednog stanja i pokretanja privrednih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana