Novalić zatražio pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade FBiH

Srna
Novalić zatražio pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade FBiH

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić uputio je danas hitan dopis Federalnoj upravi policije (FUP) kojim je zatražio da se odmah izvrši kontradiverzioni pregled svih službenih vozila koje koriste članovi Vlade, a s ciljem osiguranja njihove lične bezbjednosti.

Zamjeniku direktora FUP-a Ensadu Kormanu dopis je upućen nakon saznanja da je postavljena nepoznata naprava ispod službenog vozila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Džindić je prijavio FUP-u da je juče nepoznato lice postavilo predmet ispod njegovog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu porodične kuće.

Ministar je na nadzornim kamerama primijetio lice koje se kretalo u blizini njegove porodične kuće, a potom i oko njegovog automobila.

FUP-a je saopštio da je odmah na teren izašao tim istražilaca, pripadnika za kontradiverzioni pregled, koji su izvršili uviđaj.

Ispod vozila je pronađen predmet koji je izuzet, a kontradiverzionim pregledom je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnoj napravi.

O svemu je obaviješten i tužilac, a pripadnici FUP-a nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana