Nova zanimanja u trebinjskim srednjim školama

Srna
Nova zanimanja u trebinjskim srednjim školama

TREBINjE - Centar srednjih škola u Trebinju od naredne školske godine upisaće pet odjeljenja, među kojima su dva nova zanimanja četvorogodišnjeg stepena, a riječ je o poslovno-informatičkom tehničaru i agrotehničaru, rekla je srni direktor ove ustanove Nedeljka Ilijić.

Ona je navela da će biti upisano i odjeljenje četvorogodišnjeg stepena ekonomski tehničar.

Ilijićeva je rekla da će u narednu školsku godinu biti upisana i dva kombinovana trogodišnja odjeljenja, konobar-kuvar i pekar-poslastičar.

Ona je istakla da će preciznije informacije o upisu učenika biti poznate nakon što resorno ministarstvo raspiše konkurs za upis u prvi razred.

Direktor Tehničke škole u Trebinju Darko Rakić rekao je da je ova škola od naredne školske godine planirala da upiše pet odjeljenja, tri tehničara i dva zanatska.

“Među njima su dva nova zanimanja - mehaničar grijne i rashladne tehnike i rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina”, dodao je Rakić.

Rakić je naveo da se svršenim osnovcima u ovoj školi nude četvorogodišnje struke tehničar računarstva i programiranja, tehničar za CNC tehnologije i građevinski tehničar.

“Od trogodišnjih struka biće upisana dva kombinovana odjeljenja auto-mehaničar - mehaničar grijne i rashladne tehnike, te još jedno kombinovano odjeljenje električar-elektroinstalater /rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina i kranova”, najavio je Rakić.

U Gimnaziju “Jovan Dučić” u narednoj školskoj godini biće upisana četiri odjeljenja opšteg smjera.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana