Niz mjera za bolji položaj boračke populacije

Srna
Niz mjera za bolji položaj boračke populacije

BANjALUKA - Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske opredijeljeno je za donošenje mjera za poboljšanje statusa boračke populacije Srpske čiji će rezultati vrlo brzo biti vidljivi, izjavio je danas u Banjaluci resorni ministar Danijel Egić.

Egić je naveo da će jedan od prioriteta biti zapoljšavanje djece poginulih boraca, iako postoje problemi u smislu da je na tim spiskovima oko 900 nekvalifikovanih radnika koje je teže zaposliti.

-Već smo počeli da tražimo rješenja za određena pitanja. Mislim da ćemo vrlo brzo vidjeti rezultate - rekao je Egić nakon sastanka sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić naveo je da borci imaju četiri zahtjeva - uvođenje prava na jedinstveni borački dodatak, povećanje ličnih i porodičnih invalidnina, pomoć licima optuženim i osuđenim za ratne zločine i zapošljavanje djece poginulih boraca.

-Ova pitanja smo postavili kao najveći problem i ministar je saglasan da su to gorući problem - rekao je Ostojić i dodao da će uskoro imati sjednicu Predsjedništva BORS-a na koju će biti pozvan resorni ministar.

Sagovornici su još jednom osudili nedavni događaj u Derventi kada je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odlikovao 103. brigadu HVO-a, te poručili da takav čin vrijeđa žrtve i da se mora pronaći odgovorna osoba koja je to dozvolila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana