Nezavinsi univerzitet Banjaluka i Institut za afričke studije Ruske akademije nauka održali E-konferenciju

G.S.
Nezavinsi univerzitet Banjaluka i Institut za afričke studije Ruske akademije nauka održali E-konferenciju

BANjALUKA - U organizaciji Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Institut za afričke studije pri Ruskoj akademiji nauka iz Moskve, kao i suorganizatori su Univerzitet slobodne države iz Bloemfonteina u Južnoj Africa održana je E-konferncija na temu "Između obećanja i opasnosti: Afrička sigurnost u 21. vijeku".

U plenarnom izlaganju skupu su se obratili prof. Husein Solomon (University of the Free State), ambasador Rusije ua južnu Afriku Iilija Rogačev, prof. Zoran Kalinić rektor Nezavisnog univerziteta Banja Luka, prof. Leonid Fituni zamjenik direktora Instituta za afričke studije, prof. Ostoja Barašin dekan Fakulteta za političke nauke, Nezavisni univerzitet Banja Luka i doc. dr Dragana Popović direktor Instituta za naučno-istraživački rad, Nezavisni univerzitet Banja Luka.

Cilj E-konferencije bio je da se kroz otvoreni dijalog i razmjenu mišljena dođe do određenih naučno-stručnih stajališta u pogledu budućeg bezbjedonosnog pejzaža Afrike (regionalni i međunarodni izgledi), rješavanja nesigurnosti Afrike (obećanja i zamke) i nove opasnosti u Africi (izvan konvecionalnih prijetnji ratovanja).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana