Nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece isplaćeno 1.089.750 KM

Srna
Foto: Ilustracija

BANJALUKA - Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o isplati finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više đece, do sada su isplaćena sredstva za 1.453 korisnika, za šta je izdvojeno 1.089.750 KM, a onima koji to još nisu učinili upućen je poziv da se prijave za ovu pomoć.

Na javni poziv, koji je otvoren do 19. oktobra, do sada se prijavilo 1.768 korisnika, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

“Pozivamo sve one koji to još nisu učinili da se prijave za ovu pomoć, kako bi ostvarili pravo po odluci Vlade”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će isplate za sve korisnike koji su se prijavili na javni poziv ići svake sedmice, kontinuirano, a zahtjevi će biti obrađivani kako pristižu da porodice ne bi morale čekati zatvaranje javnog poziva.

Iz Vlade Republike Srpske podsjećaju da je odluka o isplati ove pomoći usvojena s ciljem podrške porodicama sa četvoro i više djece i pomoći održavanju kvaliteta porodičnog života.

“Planirano je da početkom naredne godine ova mjera bude ugrađena u zakonske propise kao trajna mjera pronatalitetne politike”, dodaje se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana