Nešić: Završetak radova na putu Trebinje- Ljubinje do 15. novembra

Srna
Nešić: Završetak radova na putu Trebinje- Ljubinje do 15. novembra

TREBINjE - Završetak radova na putnom pravcu Trebinje-Ljubinje očekuje se do 15. novembra, odnosno do početka zimske sezone, rekao je danas vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić.

Nešić, koji je danas obišao radove na ovoj lokaciji, napomenuo je da je vrijednost radova 12,3 miliona KM, te da svaka maraka uložena u puteve ostaje u Republici Srpskoj.

Za narednu sedmicu najavio je raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na putu od granice sa FBiH prema Nevesinju, čija vrijednost je 3,2 miliona KM, kao i rješavanje uskog grla u mjestu Vrba iz pravca Tjentišta prema Gacku.

- Radimo na projektu rehabilitacije puta Nevesinje-Gacko, a sigurno da ćemo uzeti u obzir i put Trebinje-Nikšić, Bileća-Nikšić. Ono što mogu obećati sa ove pozicije je da ćemo do kraja 2022. godine sve te putne pravce rehabilitovati i rekonstruisati - rekao je Nešić.

On je dodao da će se osim putnog pravca Trebinje-Ljubinje raditi i na putu od Ljubinja ka Stocu, te napomenuo da rade i na novom putu od Foče do Tjentišta.
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović rekao je da Hercegovina zaslužuje bolje putne komunikacije, te ponovio da se u ovoj i narednim godinama planiraju obimni zahvati na mreži puteva u tom području.
On je naveo da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, a naročito "Putevi Republike Srpske", rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se stanje popravi i da dovede na pristojan nivo koji će obezbijediti dobru komunikaciju i veću bezbjednost učesnika u saobraćaju.

- Tražimo modele i mogućnosti kako da Hercegovina u nekom doglednom periodu ima mnogo kvalitetnije puteve - istakao je Popović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je nadležnim institucijama, na čelu sa premijerom Republike Srpske, što nisu odustali od puta Trebinje-Ljubinje, bez obzira na finansijsku situaciju u Srpskoj.
Radovi na putu Trebinje-Ljubinje počeli su u novembru prošle godine, a rok za završetak je do 36 mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana