Nešić: Pomoć Berkovićima u skladu sa procedurama

SRNA
Nešić: Pomoć Berkovićima u skladu sa procedurama

BANjALUKA - Uplata milion KM pomoći Berkovićima u saniranju posljedica zemljotresa plod je već sprovedenih procedura u nadležnim organima, izjavio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

Nešić je podsjetio da je riječ o odluci Savjeta ministara donesenoj 30. decembra prošle godine i sprovođenju zaključka Predsjedništva BiH.

"Sredstva koja sam potpisao nisu realizovana nemarnošću ili namjerom mog prethodnika i ja sam ih učinio dostupnim opštini i narodu Berkovića u posljednji čas", rekao je Nešić koji je i predsjednik DNS-a.

Reagujući na kritike poslanika PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mire Pekić povodom odobravanja ove pomoći, Nešić je istakao da je sa ovom pomoći "sve čisto, ali da situacija u PDP i sa PDP-om izgleda nije", saopšteno je iz DNS-a.

On je upitao Pekićevu kako je moguće da ju je "politička mržnja toliko zaslijepi da izgubi svijest o tome ko je i da kritikuje odluku o pomoći opštini u kojoj živi srpski narod".

Nešić je upitao Pekićevu i kako je moguće da ne vidi da su sredstva prebačena opštini čiji je načelnik, ni manje ni više, nego iz opozicionog SDS-a.

Pekićeva je ranije rekla da "nije sporna namjera da se pomogne Berkovićima, ali jeste način na koji ministar bezbjednost Nenad Nešić, bez saglasnosti Savjeta ministara, dijeli sredstva".

Iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara juče je saopšteno da je Nešić dao nalog za uplatu pomoći opštini Berkovići u iznosu od milion KM za saniranje posljedica zemljotresa koji je prethodne godine pogodio ovu opštinu, te da je na ovaj način završena procedura podrške ovoj lokalnoj zajednic i omogućen oporavak i saniranje nastale štete. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana