Na vrijeme dostaviti dokumenta za penziju

D. O.
Na vrijeme dostaviti dokumenta za penziju

Banjaluka - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS pozvao je 5.603 osiguranika koji do kraja ove godine ispunjavaju uslove za starosnu penziju da se, prema mjestu prebivališta, obrate u poslovnicu kako bi kompletirali i dostavili potrebnu dokumentaciju za rješavanje prava na penzije.

Osiguranike pozivaju da blagovremeno kompletiraju podatke u matičnoj evidenciji jer će tako, kako kažu u fondu, i oni moći postupati pravovremeno, brzo, efikasno i kvalitetno.

- Sa sobom treba da ponesu radne knjižice ili ovjerene fotokopije, dokaz o stažu osiguranja s uvećanim trajanjem, odnosno beneficiranom radnom stažu. Treba da dostave i eventualne promjene jedinstvenog matičnog broja, potvrdu staža iz drugih država, kao i sve druge dokaze o stažu ako ih posjeduju, kao što su uvjerenja, obavještenja - ističu u fondu.

Posebno apeluju na osiguranike koji imaju navršen staž osiguranja izvan Srpske da se odazovu na ovaj poziv i da, ako to već nisu učinili, podnesu zahtjeve za potvrdu staža.

- To je neophodno jer se na taj dokument, bez kojeg se ne može donositi rješenje o ostvarivanju prava, iz pojedinih država čeka više mjeseci, pa čak i godina - navedeno je u saopštenju iz Fonda PIO.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana