Na štandu TRB-a na sajmu naoružanja u Abu Dabiju i ministar odbrane Srbije

Srna
Na štandu TRB-a na sajmu naoružanja u Abu Dabiju i ministar odbrane Srbije

ABU DABI - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović posjetio je štand Tehničkog remonta Bratunac (TRB) na Sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju - “Indeks 2021” i izrazio zadovoljstvo što jedna od kompanija iz Republike Srpske ima svoj štand na jednom od najvećih sajmova naoružanja u svijetu.

 “Ovo je dobra prilika da se svi upoznaju sa onim što su mogućnosti naše industrije,

i Srbije i Republike Srpske. I drago mi je da sa nekim od kompanija već imamo dužu saradnju, koja će omogućiti da i Vojska Srbije koristi nešto od opreme ili naoružanja koje proizvode i koje pokazuju sva dostignuća - od žDespotaž, pištoljskog naoružanja i drugih proizvoda koje sam mogao ovde da vidim”, istakao je Stefanović.

On je ocijenio da kompanije iz regiona imaju priliku da dosta snažno nastupe u Abu Dabiju i da ponude drugim državama i pojedincima da kupe proizvode koji će omogućiti da naši ljudi žive bolje, saopšteno je iz Tehničkog remonta Bratunac.

Generalni direktor TRB-a Slaven Ristić poručio je da su na sajmu ostvareni značajni kontakti, da su gosti na štandu bili i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, šeik Kalifa bin Kaled el Hamed, ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović i brojni drugi.

Sajam naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju počeo je u nedjelju, 21. februara, i trajaće do četvrtka, 25. februara.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana