Na "Sajmu zavičaja" u Novom Sadu eksponati iz rodne kuće Gavrila Principa

Srna
Na "Sajmu zavičaja" u Novom Sadu eksponati iz rodne kuće Gavrila Principa

BOSANSKO GRAHOVO - Opština Bosansko Grahovo učestvovaće u subotu, 22. februara, na "Sajmu zavičaja" u Novom Sadu gdje će biti izloženi eksponati iz rodne kuće Gavrila Principa.

"Želimo da promovišemo bogatu istoriju i turističke potencijale Bosanskog Grahova. Želimo i da upoznamo širu javnost o do sada neistraženim i nepoznatim detaljima iz života srpskog tribuna", rekao je Srni načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić. 

On je istakao da direktno učešće na "Sajmu zavičaja" uzima Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Gavrilo Princip" iz Bosanskog Grahova. 

Gligić je dodao da Bosansko Grahovo raspolaže brojnim prirodnim bogatstvima i turističkim potencijalima. 

"Tu se, prije svega, misli na Šatorsko jezero, pećinu Ledenicu, koja se nalazi na sredokraći puta Bosansko Grahovo-Drvar, u selu u Resanovcima, a 1965. je proglašena specijalnim rezervatom, te Momčilovu kulu, srednjovjekovnu tvrđavu u selu Preodac", istakao je Gligić. 

On je dodao da opština Bosansko Grahovo ima obećanje od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će pomoći u obnovi rodne kuće Gavrila Principa u selu Obljaj. 

"Sajam zavičaja" će na Novosadskom sajmu okupiti pojedince, zavičajna udruženja i institucije iz oblasti privrede, turizma i kulture. 

Sajam, kao i prošle godine, organizuju vojvođanski Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fond za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana