Na sajmu u Beču predstavljene najatraktivnije destinacije Srpske

Srna
Na sajmu u Beču predstavljene najatraktivnije destinacije Srpske

BANjALUKA- Turistička ponuda Republike Srpske privukla je veliku pažnju na Međunarodnom sajmu turizma u Beču, a najveći interes je bio za aktivan odmor u prirodi i "siti brejk" destinacije, saopšteno je Iz Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/.

Akcenat u promociji stavljen je na aktivni turizam - rafting, biciklizam, planinarenje, ali i na banje, kao i mnogobrojne muzičke i kulturne festivale koji su planirane da se održe u Srpskoj u predstojećoj ljetnoj sezoni.

"Cilj promocije na ovoj sajamskoj manifestaciji bio je da našu ponudu predstavimo turistima iz Austrije, posebno imajući u vidu prednost direktne avio konekcije na relaciji Banjaluka-Beč", naveli su iz TORS-a.

Osim TORS-a, na štandu su ponudu i programe svojih destinacija predstavile turističke organizacije Banjaluke i Bijeljine, te Zdravstveno-turistički centar Banja "Vrućica".

U saopštenju se ističe da najznačajniji sajam turizma u Austriji okuplja oko 150.000 posjetilaca i 850 izlagača iz više od 80 zemalja, što potvrđuju i podaci o ovogodišnjem broju posjeta i prisustvu izlagača.

Podršku organizovanju i predstavljanju TORS-a na sajmu, koji je održan od 16. do 19. marta, i ove godine je pružilo Predstavništvo Republike Srpske u Beču.

Iz TORS-a su naveli da će, uz podršku Predstavništva Srpske u Beču, nastaviti sa promotivnim aktivnostima na ovom tržištu kako bi i u narednom periodu što kvalitetnije predstavili ponudu i privuklo što veći broj gostiju iz Austrije.

TORS se na Međunarodnom sajmu turizma u Beču predstavio osmi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana