Na Jahorini zabilježeno povećanje prometa za 50 odsto

P.R.
Na Jahorini zabilježeno povećanje prometa za 50 odsto

Olimpijski centar Jahorina je prvi u regionu pustio skijalište u rad, već 4. decembra skijaši su započeli uživanje u svom omiljenom zimskom sportu i do danas je na ovoj planini ostvareno više od 650.000 zimskih vožnji.

Zabilježeno je povećanje čak i u odnosu na prethodnu zimsku sezonu koja je zapamćena kao najuspješnija ikada. Povećao se i broj skijaša ali i promet ovog centra za čak 50 odsto što je ozbiljan pomak. Uprkos nedostatku prirodnog snijega ski sezona na Jahorini, zahvaljujući isključivo sistemu osnježavanja i dobroj organizaciji, ima tendencije da premaši sve dosada postignute rezultate.

U drugoj polovini mjeseca januara se očekuju nove snježne padavine koje će doprinijeti još boljim uslovima za skijanje ali i različite manifestacije zabavnog karaktera kao i popusti na ski karte. Popusti u terminima 20.- 24. od 20 odsto i od 27. do 31. od čak 30 odsto na sve ski karte koje se kupe i iskoriste u toku navedenih datuma, dok će 19.1. tradicionalno biti obilježen i Word snow day kada će popust na ski karte za djecu iznositi 50%. Dobra zabava će se nastaviti i 25. januara od 14 časova kada je zakazana druga po redu Apres ski žurka sa Amadeus bandom nakon koje će uslijediti spektakl za sve prisutne a to je Ski demo show.

Ski centar Jahorina raspolaže sa ukupno 45 kilometara staza za alpsko skijanje i jedan je od najmodernijih ski centara u regionu ta za ovaj centar važi pravilo najboljeg odnosa cijene i kvaliteta. U novu sezonu su ušli bogatiji za kabinsku gondolu i 5 km novih ski staza koje nose naziv po najpoznatijem srpskom teniseru Novaku Đokoviću. Zamjenjene su stare instalacije i izgrađen je Olimpijski bar na vrhu planine, Olimpijski plamen je svečanim paljenjem označio početak sezone i od tada gori i ističe epitet "olmpijski“ koji ova planina sa ponosom nosi već 36 godina. Sve novo i moderno u kombinaciji sa tradicijom koju Jahorina njeguje čini je atraktivnom za posjetioce i rezultira 100 odstotnom popunjenosti smještajnih kapaciteta tokom cijele sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana