Na beogradskom Partneru i 13 preduzeća iz Srpske

Srna
Na beogradskom Partneru i 13 preduzeća iz Srpske

Beograd - Na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji sutra počinje na Beogradskom sajmu, predstaviće se i 13 privrednih društava iz oblasti namjenske industrije Republike Srpske.

Njihov nastup na devetom "Partneru" organizovalo je Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, uz podršku Ministarstva odbrane Srbije, saopšteno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na štandu Republike Srpske predstaviće se "Orao" iz Bijeljine, "Kosmos", "Matra" i "Sinelt" iz Banjaluke, "FMSN" sa Pala, zatim "Zrak-optoelektronika" i "BES" iz Teslića, te "Nova tvornica prečistača" iz Rogatice.

Predstaviće se i "Novi Jelšingrad" i "Jelšingrad livar livnica čelika" iz Banjaluke, "Invest gradnja" sa Sokoca, "Svislajon industrija alata" iz Trebinja i programi bivšeg holdinga "Rudi Čajavec".

U saopštenju je precizirano da će Tehnički remont Bratunac nastupiti samostalno, takođe, u hali četiri.

U okviru pratećeg programa, sutra u 14.00 časova u svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma biće održan i susret predstavnika privrednih društava Republike Srpske i Srbije u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme.

U prvom dijelu susreta, 13 privrednih društava iz Republike Srpske i 11 iz Srbije predstaviće svoje proizvodne mogućnosti sa fokusom na uspostavljanju i intenziviranju međusobne saradnje u svim segmentima.

U drugom dijelu susreta biće održani direktni razgovori predstavnika privrednih društava Srbije i Republike Srpske s ciljem nalaženja modela i iznošenja konkretnih prijedloga saradnje.

To će biti urađeno u skladu sa zaključcima 9. i 10. zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije o intenziviranju i konkretizaciji saradnje u oblasti namjenske industrije.

Predstavništvo Republike Srpske pružilo je tehničku podršku Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske i aktivno je učestvovalo u pripremi nastupa Srpske na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme.

Pokrovitelj Sajma naoružanja "Partner 2019" je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator Javno preduzeće "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator Beogradski sajam.

Na Sajmu, koji će biti otvoren u 10.00 časova, nastupiće 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Njemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne strane delegacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana