MUP Srpske: Obilježen Međunarodni dan sjećanja na policajce nastradale na dužnosti

Srna
MUP Srpske: Obilježen Međunarodni dan sjećanja na policajce nastradale na dužnosti

BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas je povodom 7. marta, Međunarodnog dana sjećanja na policijske službenike koji su nastradali na dužnosti, odalo počast kolegama, prisjećajući se njihove žrtve i hrabrosti.

Tim povodom, minutom ćutanja kadeti 22. klase Osnovne policijske obuke Policijske akademije i osme klase za pripadnike SAJ-a odali su počast za u ratu stradala 782 pripadnika MUP-a Srpske i policajcima koji su nastradali vršeći svoju dužnost prilikom redovnih intervencija s ciljem zaštite građana.

Predstavnici policijskih uprava Prijedor i Zvornik položili su cvijeće na grob policijskog službenika Slađenka Tubina u Prijedoru i mjesto pogibije policajca Dragana Đurića u Zvorniku, koji su ubijeni prilikom vršenja svoje dužnosti.

Policijski službenik Slađenko Tubin ubijen je u aprilu 2019. godine prilikom smirivanja slučaja porodičnog nasilja, a policijski službenik Dragan Đurić ubijen je u aprilu 2015. godine prilikom terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

“Sjećanje na naše kolege koji su stradali dok su profesionalno i hrabro izvršavali svoje poslove i zadatke vječno ćemo njegovati. Nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu, kao ni žrtvu onih koji su u ratu dali dali svoje živote”, ističe se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana