MUP Hrvatske donirao vrijednu opremu Graničnoj policiji

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da je od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hrvatske dobila vrijednu opremu koja će mnogo pomoći u zaštiti granice.

Riječ je o, kako se navodi, ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitniciam za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj vrijednoj opremi.

"Granična policija BiH se godinama bori s manjkom specijalističke opreme, što katkad otežava rad policijskim službenicima", rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić i dodao da je donirana oprema MUP-a Hrvatske od velikog značaja za Graničnu policiju.

On je zahvalio MUP-u Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će, kako je naveo, uveliko pomoći policijskim službenicima tokom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti granice, saopšteno je iz Granične policije.

"Jasno je da je jedan od većih problema Granične policije BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako značajna. MUP Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna saradnja i nastaviti", istakao je Galić.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Granične policije BiH suočeni sa povećanim nivoom rizika u obavljanju dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te da je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili granicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana