MUP: Građani na vrijeme da predaju zahtjev za nove lične dokumente

Srna
Foto: Ilustracija

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka poziva građane da provjere rokove važenja ličnih dokumenata i na vrijeme pokrenu postupak zamjene ili nabavke novih dokumenata, kao i za maloljetnu đecu, s obzirom da se u narednom periodu očekuje povećanje broja zahtjeva za izdavanje novih ličnih dokumenata.

Iz Policijske uprave Banjaluka podsjećaju da je zakonski rok za izdavanje putne isprave 30 dana, a lične karte 15 dana, te da je omogućeno izdavanje putne isprave po hitnom postupku u roku od 72 časa po cijeni od 250 KM.

Rad sa strankama u šalter sali Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata organizovan je u dvije smjene svakim radnim danom u vremenu od 7.00 do 20.00 časova, a u upotrebi je i SMS servis MUP-a Srpske.

Slanjem SMS poruke na broj 091/110-122 građanin može da provjeri u registrima MUP-a trenutni status dokumenta, registraciju vozila, novčane kazne i uplate i kaznene bodove, uz napomenu da je preduslov za korištenje servisa da građanin lično prijavi svoj broj telefona kod policijske stanice u sklopu Policijske uprave Banjaluka, na čijem području ima prijavljeno prebivalište ili boravište.

Broj telefona može se prijaviti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno, a servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj. Cijena SMS poruke je 0,10 KM.

Sve detaljne informacije o namjeni i korištenju “SMS servisa” MUP-a Republike Srpske dostupne su na internet sajtu Ministarstva na adresi www.vladars.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana