More čekalo da prođu ispiti i legne džeparac

Jovana Ivanović
More čekalo da prođu ispiti i legne džeparac

BANjALUKA - Iako ljeto polako izmiče, za veliki broj mladih ono tek počinje, jer je poslije junsko-julskog ispitnog roka i džeparca zarađenog odrađivanjem sezonskih poslova, pravo vrijeme za pakovanje kofera i odmor na nekoj od primorskih destinacija.

Kao i ranijih godina, i ovog ljeta izbor mladih u Srpskoj je najčešće crnogorsko primorje. Omladina ne krije da im je dobra zabava prioritet, a u turističkim agencijama potvrđuju da Budva ispunjava sva njihova očekivanja.

- Mladi znaju šta žele i najčešće uzimaju kartu direktno do Budve, a potom se upute i do Herceg Novog - kažu u bijeljinskoj turističkoj agenciji "Semberija-transport".

I u agenciji "Friend travel" u Trebinju kažu da u ovom mjesecu bilježe veće interesovanje mladih za ljetovanje na crnomorskom primorju.

- Definitivno je veći broj Trebinjaca koji su se nakon brojnih obaveza zaželjeli morskih plaža, pa tako svoj džeparac koriste u najbolje svrhe - rekla je Svetlana Ninković iz ove turističke agencije.

Dodaje da mladi sve češće "skoknu" do Herceg Novog na dan jer povratna karta košta samo 15 maraka.

Na peronima banjalučke autobuske stanice ovih dana mnogo je omladine koja sa koferima čeka autobus za Budvu.

- To je definitivno najpopularniji turistički grad u Crnoj Gori i prvi izbor mladih, koji tamo mahom putuju u avgustu. Karta do Budve košta 101 marku, a pored nje nezaobilazan je i  Herceg Novi, kao i sve popularnije Sutomore - rekli su iz Autobuske stanice Banjaluka.

Tamo ljetuju i studentkinje banjalučkog Univerziteta Ivana i Bojana, koje ističu da su u prethodnom periodu marljivo učile, polagale ispite, ali i vrijedno radile kako bi sebi obezbijedile novac za ljetovanje.

U pauzi između ispita i u jeku ljetne sezone nije im bilo teško da zasuču rukave, pa su radile u trgovini i ugostiteljstvu.

- Trud se isplatio, zaradile smo da platimo aranžman i da imamo džeparac na ljetovanju. Sada je vrijeme za kupanje i pjesmu na plažama - poručuju uglas Ivana i Bojana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana