Modernizacijom poljoprivrede oživljavaju sela 

Milijana Latinović
Modernizacijom poljoprivrede oživljavaju sela 

Zaječar - Oživljavanje srpskog sela jedan je od ciljeva kompanije “Delta holding”, koja je krajem prošle godine u selima Mala Jasikova i Dubočane u Zaječaru pokrenula projekat “Naše selo”, u kojem učestvuje 40 domaćinstava.

Projekat podrazumijeva edukacije, investicije uz pomoć kredita Erste banke za koje kamate plaća “Delta Agrar” i unapređenje društvenog života. Kako sve to izgleda proteklih dana uvjerili su se novinari iz Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bugarske, koji su sa predsjednikom kompanije “Delta holding” Miroslavom Miškovićem i njegovim saradnicima posjetili selo Mala Jasikova.

U okviru projekta obnovljena je i škola u tom selu, koju pohađa 11 mališana.

- Smatramo da bez škole selo odumire, jer bez nje nema ni interesovanja mladih parova da ostanu na svom imanju. Želimo da pokažemo da se u srpskom selu može živeti kvalitetno kao u selima Nemačke, Austrije ili Slovenije - rekla je vođa projekta “Naše selo” Tijana Koprivica. 

Osim toga, novinari su u pratnji stručnog tima “Delta holdinga”, tokom dvodnevnog boravka u Zaječaru, obišli i voćnjak te kompanije koji se prostire na oko 200 hektara, te farmu ovaca i vidjeli kako se uz pomoć znanja stečenog širom svijeta, uz veliki trud i savremene metode postižu vrhunski rezultati. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana