Mitrović: Prioritet obnova mostova Brčko - Gunja, te Novi Grad-Dvor

Srna
Mitrović: Prioritet obnova mostova Brčko - Gunja, te Novi Grad-Dvor

BRČKO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas u Brčkom da je na sastanku u Hrvatskoj dogovoreno da prioritet u rekonstrukciji bude most koji spaja Brčko i Gunju, kao i onaj između Novog Grada i Dvora.

Mitrović, koji se danas sastao sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem, rekao je novinarima da postoji interesovanje međunarodne zajednice da most profunkcioniše za promet robnog saobraćaja, te da će Vlada distrikta uraditi studiju izvodljivosti.

On je naveo da je tema razgovora sa Milićem bila i revitalizacija Luke, te da će resorno ministarstvo u narednom periodu raditi deminiranje obale kako bi se moglo pristupiti projektu uređenja korita rijeke Save i obezbjeđenju plovnosti.

Mitrović je najavio da će se u narednih desetak dana sastati sa predstavnicima hrvatskih “Cesta” i Vlade distrikta kako bi se našlo najbolje rješenje za rekonstrukciju mosta, te da će se uraditi ono što je u interesu Brčko distrikta i BiH, ali uz saglasnost Hrvatske.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da će se nakon tog sastanka znati više detalja i o početku rekonstrukcije mosta, kao i o cijeni.

“Nama je interes da što prije dođemo do rješenja koje će omogućiti odvijanje teretnog saobraćaja, što je svakako od interesa i za Luku Brčko i za cjelokupnu privredu distrikta koja je prepolovljena zbog trenutnih okolnosti”, rekao je Milić.

Mitrović i Milić su, nakon sastanka u Gradskoj vijećnici, sa saradnicima obišli granični most, a potom i brčansku Luku gdje su razgovarali sa direktorom ovog javnog preduzeća Marinkom Viljušićem

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana