Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske: Jedinice lokalne samouprave da povećaju broj inspekcijskih nadzora

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj dužne su obezbijediti kontinuiran rad komunalne policije i povećati broj komunalno-inspekcijskih nadzora poštovanja propisanih epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona, a posebno u dijelu koji se odnosi na radno vrijeme kontrolisanih subjekata i poštovanje tih mjera.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopšteno je da je to važno uraditi u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u pogledu širenja virusa i oboljenja koje on uzrokuje, a uzimajući u obzir ozbiljnost situacije i važnost poštovanja propisanih mjera sa aspekta javnog zdravstva i zaštite zdravlja stanovništva Srpske.

Iz resornog ministarstva navode da je danas svim jedinicama lokalne samouprave proslijeđen posljednji zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u kome se navodi da će sve postojeće mjere s ciljem sprečavanja širenja virusa korona biti primjenjivane do 22. februara.

"Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa tim zaključkom, te da u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije", naveli su iz resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana