Ministarstvo poljoprivrede: Nismo nadležni za regulisanje cijena drvnih prerađevina

GS
Ministarstvo poljoprivrede: Nismo nadležni za regulisanje cijena drvnih prerađevina

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske nije nadležno za regulisanje cijena drvnih prerađevina na tržištu, među kojima je i pelet, kao ni grijanja lokalnih zajednica, te odbacuje pokušaje menadžera Grada Banjaluka Bojana Kresojevića koji konstantno želi uvući ovo ministarstvo u rješavanje ovih problema.

Kako naglašavaju u Ministarstvu, cijena ogrevnog drveta za građane Banjaluke koji se griju putem Eko toplane, kao i za sve druge građane Banjaluke i Republike Srpske, zahvaljujući nastojanju Vlade i ovog ministarstva da zaštiti interese građana i privrede, nije povećana.

Nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su jasno određene Zakonom o ministarstvima, te Zakonom o šumama, kada je u pitanju segment šumarstva.

- Ponavljamo još jednom gradskom menadžeru i podsjećamo ga da nemamo nadležnosti po Zakonu o regulisanju cijena, da regulišemo cijenu drvnih prerađevina, pa tako ni peleta, te su stoga pozivi na sastanke ovom ministarstvu, na kojima bi se raspravljalo o tome, neozbiljni i govore o neinformisanosti gradskog menadžera - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ističu i da je zahvaljujući inicijativi ovog ministarstva i Vlade Republike Srpske, zabranjen izvoz peleta, kako bi se zadovoljile potrebe domaćeg stanovništva.

- Pozivamo menadžera Grada Banjaluka da se bavi svojim poslom, jer je grijanje lokalnih zajednica, pa i Banjaluke, u njihovoj nadležnosti, baš kao i drugih gradova i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. Na kraju moramo istaći da smatramo da se radi i o svjesnom dezinformisanju građana u jeku predizborne kampanje i pred sam početak grejne sezone, pokušavajući skrenuti problem grijanja grada na neko od ministarstava ili Vladu Republike Srpske, i na taj način prikriti svoju neodgovornost što se ranije nije rješavalo pitanje grijanja grada, posebno kada je u pitanju dio građana koji se griju na pellet - zaključuju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana